top of page
windows-of-opportunity-logo-kleur.png

BaggeraatsCollectief

In residence: oktober 2020
za 24 oktober 2020 concert Akoesticum, Ede

zo 25 oktober 2020, concert Theaterhuis de Berenkuil, Utrecht

Schermafbeelding 2020-10-07 om 12.44.33.

Baggeraats Collectief nam deel aan de tweede residentie bij Akoesticum te Ede in oktober 2020. De première van hun voorstelling #Filters was op zaterdag 24 oktober in Akoesticum. Op zondag 25 oktober speelden zij in het Theaterhuis de Berenkuil te Utrecht.

#Filters

Stelt u zich voor; een utopische wereld, met vergezichten zoals ze alleen in reisgidsen staan, met modellen op witte standen, geen oneffenheden: fysieke perfectie. Is dit wel een utopische wereld? Nee! Wij doen er allemaal aan mee. Fotoshop zus, filter zo, 'ik heb de beste en mooiste nieuwe dit!’, ‘kijk mij dat eens supergoed doen!’. Deze wereld heet Social Media. En toen was het stil. lees verder

Het Baggeraats Collectief is in 2020 opgericht door Luc Geraats en Jos Baggermans. Na samenwerkingen met elkaar in het verleden vonden zij dat een toekomstige samenwerking met betrekking tot het arrangeren/ componeren van hedendaagse muziek alsmede het uitvoeren van hedendaagse concerten, muziektheater voorstellingen en verrassende interdisciplinaire samenwerkingen tot een nieuw collectief moest leiden.  De kiem van het Baggeraats Collectief is te vinden in het ArtEZ conservatorium, waar zowel Luc als Jos hun Bachelor studie hebben gevolgd. Het is in deze periode dat zij een passie ontwikkelde voor kamermuziek en voor het creëren van nieuwe muziek(voorstellingen). Het Baggeraats Collectief is trots dat zij is uitgekozen om in samenwerking met Stichting Windows of Opportunity een nieuwe interdisciplinaire voorstelling te maken. Actrice, theatermaker en cultureel ondernemer, Anke Spieringhs, zal zich bij het collectief voegen om deze unieke en veelzijdige voorstelling te ontwikkelen en te spelen. 

Luc Geraats (1992) studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam. Hij behaalde in 2019 Cum Laude zijn Masterdiploma Tuba Performance. Tijdens zijn marterrecital gingen een viertal nieuwe composities in première die allen speciaal gecomponeerd waren voor deze gelegenheid. Luc was prijswinnaar tijdens het European Solist Competition 2018 georganiseerd door EBBA, daarnaast was hij finalist in de competities van Cadenza Soloist Competition (2020) en Bucharest Brass Competition (2020). Zijn debutalbum “Tuba Vocalis” zal in 2021 gelanceerd worden.

Jos Baggermans (1995) behaalde zijn Bachelor diploma klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium te Zwollein 2019. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Jos is een prijswinnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018. Jos is een bevlogen componist en arrangeur.

Anke Spieringhs studeerde in 2016 af aan de opleiding Docerend Theatermaker aan ArtEZ hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sindsdien gebruikt ze kunst en educatie als middel in haar werk om verbinding en uitwisseling tot stand te brengen. Anke initieerde uiteenlopende projecten, zoals een eigen theaterschool, musicalcollectief en een theatergezelschap dat theater maakt over historische verhalen. In haar werk zoekt Anke actief naar samenwerkingen met andere disciplines en zoekt (ZE) naar manieren waarop deze elkaar versterken. 

 

#Filters

Stelt u zich voor; een utopische wereld, met vergezichten zoals ze alleen in reisgidsen staan, met modellen op witte standen, geen oneffenheden: fysieke perfectie. Is dit wel een utopische wereld? Nee! Wij doen er allemaal aan mee. Fotoshop zus, filter zo, 'ik heb de beste en mooiste nieuwe dit!’, ‘kijk mij dat eens supergoed doen!’. Deze wereld heet Social Media. En toen was het stil. Mag er nog een foto bestaan met pure en serene imperfectie? Mag kunst gewoon kunst zijn? Mag een idee rijpen? Mag een twijfel of ongemakkelijke waarheid zich vormen en ontplooien tot een vraag met een antwoord? Mogen mensen nog hun eigen stem laten horen zonder autotune? Het Baggeraats Collectief gaat zich bloot moeten geven op zoek naar een antwoord. Zij wordt bijgestaan door een actrice om de thematiek in woord en beeld te communiceren. Met behulp van elektronische filters zal muziek van J.S. Bach klinken zoals het nog nooit geklonken heeft... Stay (auto) Tuned! #filters #welofnietnodig? 

logo-cultuurmakers-fonds.png
SEM.png
Akoesticum.jpg
KFH Staand RGB_groot.jpg
bottom of page