top of page
windows-of-opportunity-logo-kleur.png

Thomas Dulfer

In residence: oktober 2020
za 24 oktober 2020, première Akoesticum, Ede

zo 25 oktober 2020, voorstelling Theaterhuis de Berenkuil, Utrecht

Dulfer.jpeg

Thomas Dulfer nam deel aan de tweede residentie bij Akoesticum te Ede in oktober 2020. De première van zijn voorstelling was op zaterdag 24 oktober bij Akoesticum . Op zondag 25 oktober speelde hij in Theaterhuis De Berenkuil te Utrecht.

 

Palpitations gaat over mij en waar mijn hart letterlijk sneller van gaat kloppen. In dit programma heb ik mijn passies voor het hart en de fagot laten versmelten. Doormiddel van stukken die letterlijk zijn geïnspireerd op mijn eigen hartslag zoals in het stuk “Heart SOLO” waar ik laat horen wat er tijdens het spelen gebeurt met het hart door deze live uit te versterken. Daarnaast wordt ook de hartslag van het publiek verwerkt in mijn nieuwe compositie “Symphony of Hearts” waarbij hartslag sensoren de hartslagen van het publiek om zullen zetten in muziek. lees verder

 

Thomas Dulfer (1993) studeerde aan het koninklijk conservatorium in Den Haag bij Bram van Sambeek. In mei 2018 studeerde hij af met een 10 met onderscheiding: “He succeeds in covering the full musical spectrum and shows his unique qualities as a performer” waar hij ook de prijs voor het beste eindexamen voor ontving van dat jaar. Thomas heeft zijn studie vervolgd bij Bram van Sambeek aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen, waarvoor hij de Young Talent Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft ontvangen. Naast de studie fagot heeft Thomas ook een bachelor in Biomedical Sciences afgerond aan Amsterdam University College en heeft hij in 2020 zijn master hart en vaat onderzoek afgerond aan de Vrije Universiteit. Thomas is actief als solist, in kamermuziek en als remplaçant bij onder andere het Balletorkest, Radio Philharmonisch orkest, Asko Schönberg ensemble, en Amsterdam Sinfonietta. In augustus 2019 was Thomas de Young Artist in Residence van de Muziekzomer van Nationale JeugdOrkesten Nederland (NJON), waar hij vier producties heeft gecreëerd met onder andere het solo programma “Heartbeat” en de multidisciplinaire voorstelling “Blauwbaard”, waar dans, theater, acrobatiek en muziek samen kwamen. Thomas won reeds diverse prijzen in concoursen, waaronder de eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Daarnaast heeft Thomas de Classic Young Master Award gewonnen wat bestond uit een tweejarig begeleidingstraject. Thomas speelt op een Heckel fagot die hij mede door Stichting Eigen Muziekinstrument heeft kunnen aanschaffen.

Palpitations gaat over mij en waar mijn hart letterlijk sneller van gaat kloppen. In dit programma heb ik mijn passies voor het hart en de fagot laten versmelten. Doormiddel van stukken die letterlijk zijn geïnspireerd op mijn eigen hartslag zoals in het stuk “Heart SOLO” waar ik laat horen wat er tijdens het spelen gebeurt met het hart door deze live uit te versterken. Daarnaast wordt ook de hartslag van het publiek verwerkt in mijn nieuwe compositie “Symphony of Hearts” waarbij hartslag sensoren de hartslagen van het publiek om zullen zetten in muziek. Naast de letterlijke toepassing van het hart bestaat Palpitations ook uit stukken waar mijn hart sneller van gaat kloppen, zoals het eerste stuk dat voor de fagot geschreven “Sacra partitura” van Böddecker tot “November 22” van Azmeh die de fagot ontzettend mooi laat zingen. Ook nog het technisch hoogstandje “Woodlands” van Fagerlund dat laat zien dat de fagot als solo-instrument ontzettend veelzijdig is. De combinatie van stukken over het hart, de stukken die dichtbij mijn hart liggen en die de fagot laten stralen zorgen er voor, met behulp van techniek zoals effect pedalen en hartslagmeters, wordt Palpitations een heel persoonlijk en onderscheidend programma waarin de fagot centraal staat. 

logo-cultuurmakers-fonds.png
SEM.png
Akoesticum.jpg
KFH Staand RGB_groot.jpg
bottom of page