top of page
windows-of-opportunity-logo-kleur.png

Over ons & contact

Stichting Windows of Opportunity

Windows of Opportunity kreeg in juli 2020 aanvankelijk vorm als samenwerkingsproject tussen Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Akoesticum. Aanleiding was de impact van corona op het cultuuraanbod, en op jonge makers daarvan. 

 

Omdat wij geloven dat Windows of Opportunity ook op langere termijn een betekenisvolle en verrijkende bijdrage kan gaan leveren aan het cultuuraanbod, en tegelijk de positie van jonge makers in het werkveld duurzaam kan versterken, werd in augustus Stichting Windows of Opportunity opgericht. Zo kan met eigen focus gebouwd worden aan de ambities voor de toekomst.

Idske Bakker (SEM) en Pascal Baudet (Akoesticum) zorgden voor een vliegende start. Mede dankzij het Cultuurmakersfonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds kan Windows of Opportunity tussen september en december 2020 tien residenties realiseren voor 25 musici. Tijdens de uitvoering van deze eerste fase zullen zij zich ook richten op de toekomst. 

Het bestuur van de stichting Windows of Opportunity wordt gevormd door voorzitter Jurgen Warmerdam, penningmeester Sjoerd van den Berg en secretaris Ellen Overweel.

Idske en Pascal blijven werkzaam als trekkers van Windows of Opportunity. Akoesticum en Stichting Eigen Muziekinstrument blijven als founding partners actief betrokken.

Stichting Windows of Opportunity
Nieuwe Kazernelaan 2 - D42
6711 JC Ede (GLD)

info@windowsofopportunity.nl
www.windowsofopportunity.nl

Stichting Eigen Muziekinstrument 

Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) helpt talentvolle jonge musici tot 30 jaar in hun ontwikkeling door het verwerven van een eigen instrument. Voor dit doel werft de stichting financiële middelen. De stichting heeft een voor Nederland unieke aanpak, omdat de musicus het instrument in eigendom krijgt. Jaarlijks ontvangt SEM tientallen aanvragen van jonge musici, waarvan een groot deel door bemiddeling van SEM kan worden gerealiseerd. Naast deze activiteiten zet SEM zich in voor talentontwikkeling en ondersteuning op het gebied van artistiek ondernemerschap. Ook biedt Stichting Eigen Muziekinstrument jonge musici een podium op verschillende plekken in Nederland. www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl

Akoesticum

Akoesticum gelooft dat kunst onmisbaar is voor ontplooiing van mensen en voor verbinding in de maatschappij. Kunst stimuleert creativiteit en verbeeldingskracht en brengt mensen samen. Vanuit die gedachte wil de stichting bijdragen aan een betere samenleving met de podiumkunsten als inzet. Akoesticum is een vrijplaats voor podiumkunstenaars, om samen te komen, te repeteren, te creëren, te experimenteren, te innoveren en elkaar te inspireren. Akoesticum is een open huis en ontmoetingsplaats voor artiesten en publiek van alle leeftijden en culturen; een broedplaats waar inspirerende ontmoetingen en artistieke uitwisseling resulteren in verrassende kunstvormen en voorstellingen. www.akoesticum.org

logo-cultuurmakers-fonds.png
SEM.png
Akoesticum.jpg
KFH Staand RGB_groot.jpg
bottom of page