top of page
windows-of-opportunity-logo-kleur.png

Jennifer Blom

In residence: mei 2022
za 28 mei 2022, première Berenkuil, Utrecht,

zo 29 mei 2022, voorstelling Akoesticum, Ede

Banner Windows of Opportunity 2022.png

Hoe verloopt een creatief proces?

 

En wat als je opeens een residentie gaat doen?

Deze vragen vormen het startpunt van de performance. Jarenlange in je hoofd pruttelende ideeën, muziek en klanken mogen op het podium gezet worden. Dit is tegelijkertijd fantastisch en erg overweldigend. En juist daar zal ik het publiek een kijkje in geven. 

 

Ik zal verschillende aspecten van mijn proces eruit nemen en onder de loep leggen. Welke emoties komen er boven? Welke vaardigheden en ervaringen als klassiek geschoolde uitvoerend musicus neem ik mee? Wat heeft me tot zover tegengehouden om te creëren? Het is beangstigend en bevrijdend. 

En er is nog maar één manier om ermee om te gaan: gewoon door de performance te laten zien.

De contrabas in haar grootsheid staat centraal in de performance. Haar akoestische klanken worden aangevuld en gemodificeerd met live electronics. Verschillende klanken, timbres, ritmes en herinneringen aan bestaande composities zullen voorbij komen. 

 

Door de combinatie van muziek en tekst word je als toeschouwer meegenomen in een deel van de reis; een aantal weken van een creatief proces in vogelvlucht zien tot de performance die het is geworden.

Jennifer Blom

Na het zien van de aflevering van Klokhuis over de contrabas viel Jennifer volledig voor het instrument. Op 8-jarige leeftijd speelde zij haar eerste tonen en zette enkele jaren later haar ontwikkeling voort op de Havo voor Muziek en Dans op Codarts in Rotterdam. Hier vervolgde zij verder de bachelor opleiding. Ze studeerde een jaar voor het Erasmus Exchange+ programma aan het CSNDM in Lyon (FR) bij Cédric Carlier en François Montmayeux en vervolgde haar master opleiding bij Korneel Lecompte aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hier ontving zij in 2017 een volledige VSB fonds beurs voor en studeerde zij in 2019 met onderscheiding af. Erna behaalde zij ook de Masterdiploma voor Educatie in de Podiumkunsten.

Jennifer speelde o.a. in verscheidende producties mee van het NJO, Metropole Academy, Academie van Nationaal Orkest België en operahuis De Munt, Antwerpen Philharmonic Orchestra, Antwerpen Camerata, en de Nationale Opera. Naast het spelen in producties zette ze eerste stappen in het realiseren van eigen muziek. Eind 2019 richtte zij samen met Lieve De Sadeleer en Laura Lenhardt het ensemble INNSÆI op. Hier wordt met de stem, contrabas en live electronics gespeeld en grenzen verkent van soundscapes, poëzie en up beat songs.

Jennifer heeft een contrabasstrijkstok van Daniël Ter Berg uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen.

PBCF_Logo_Tagline_oranje_RGB.png
SEM.png
Akoesticum.jpg
KFH Staand RGB_groot.jpg
bottom of page