top of page
Windows_edited.jpg
Akoesticum.jpg
windows-of-opportunity-logo-kleur.png

tijdelijke werkplaats 

voor muziekproducties in corona tijd

Waarom Windows of Opportunity?

De impact van het coronavirus op het culturele aanbod is enorm. Veel werd afgelast of uitgesteld. Publiek en artiesten missen elkaar! Podia vechten voor hun bestaan. 

 

Verschraling van het aanbod en cultuurtekort bij publiek en makers liggen op de loer. Een soort cultuurwoestijnpandemie die we, net als corona, alleen samen onder controle krijgen.

Daarom Windows of Opportunity, 
een tijdelijke werkplaats voor muziekproducties in coronatijd. Kansen en steun voor jonge makers. Nieuwe belevenissen voor publiek.

logo-cultuurmakers-fonds.png
SEM.png
Akoesticum.jpg
KFH Staand RGB_groot.jpg

De eerste 10

In september 2020 is in reactie op de coronacrisis Windows of Opportunity van start gegaan. Tijdens intensieve, inspirerende residency weken bij Akoesticum werden door 25 jonge musici 10 heel verschillende muziekproducties ontwikkeld.

Ons team ondersteunde hen met artistieke en zakelijke coaching. Er werden promotievideo's opgenomen om de concertvoorstellingen mee onder de aandacht te brengen van programmeurs. Tot onze vreugde konden we binnen de maatregelen ook try-outs in Ede en Utrecht organiseren. Iedere productie werd op die manier meerdere malen live uitgevoerd voor publiek. Ze waren bovendien als livestream thuis te volgen voor wie geen kaartje meer kon krijgen of voor alle zekerheid liever thuisbleef.

Windows of Opportunity was een succes en de meeste voorstellingen zullen de komende tijd opnieuw te beluisteren en beleven zijn in zalen en op festivals.

Bestuur en organisatie onderzoekt momenteel of het haalbaar is om in 2021 nieuwe residency's te organiseren. Zolang het oude normaal nog ver te zoeken is, blijft het doel van onze werkplaats actueel.

Ensemble de Formule

MAKERS

YOUNG PROFESSIONALS
INSPIRERENDE JONGE MUSICI TOT 30 JAAR

25 musici maken 10 coronaproof producties

#  10 residencies van een week bij Akoesticum (full board)

#  2 publieksuitvoeringen per productie

(fair practice fee)

#  videoportfolio van iedere nieuwe productie

#  hulp bij promotie en verkoop van uitvoeringen in het land​

MEEMAKERS

kijkwijzer-alle-leeftijden.png
BELEVERS EN BEWONDERAARS
PUBLIEK EN SUPPORTERS

4 residentie-weken (in sept, okt, nov en dec 2020)  #

10 try-out voorstellingen bij Akoesticum  #

10 premières in Utrecht  #

live bijwonen en te volgen via livestream  #

mee mogelijk maken met donatie via Voordekunst  #

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Maken

In 2020 maakten 25 inspirerende young professionals tien nieuwe producties. Tijdens een van de residency weken bij Akoesticum, onze werkplaats, ontwikkelen zij hun concept. Een programma dat op verschillende plaatsen in Nederland live voor publiek coronaproof uit te voeren is. Tien nieuwe vensters op onze snel veranderende wereld!

Meemaken

Publiek kon het op verschillende manieren meemaken. Door een paar dagen in te checken bij Cultuurhotel Akoesticum, tegelijk met de jonge makers. Of door de try-outs en premières bij te wonen in Ede en Utrecht. En voor wie méér dan 1,5 meter afstand wilde houden, waren er videolivestreams. Meer dan genoeg mogelijkheden dus, ondanks de beperkingen waarmee wij allemaal te maken hebben.

Weten

Voor 2020 zijn 10 producties en 25 musici/makers geselecteerd. Deelname is op uitnodiging. Via deze website en onze nieuwsbrief delen wij het laatste nieuws. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, dan kunt u zich daarvoor inschrijven.

Windows of Opportunity is een corona initiatief van Idske Bakker en Pascal Baudet. In augustus 2020 werd hiervoor Stichting Windows of Opportunity opgericht. Stichting Eigen Muziekinstrument en Akoesticum zijn founding partners.

In 2021 hopen wij voldoende steun te vinden om nieuwe edities van Windows of Opportunity te kunnen realiseren.

Steunen

Wij vinden het geweldig als u Windows of Opportunity wilt steunen! Donaties zijn zeer welkom. Onze crowdfundingcampagne op Voordekunst.nl is in december succesvol afgesloten, maar als u een gift overweegt komen wij uiteraard maar al te graag met u in contact.

Windows of Opportunity

bottom of page