top of page
windows-of-opportunity-logo-kleur.png

But What About

In residence: november 2020
28 november 2020, première Akoesticum, Ede

29 november 2020, voorstelling buurthuis, Amersfoort

20190702_groupV%20(1)_edited.jpg

Just Press Play!


"Drie musici zitten in het midden van een zaal omringd door allerlei objecten. Terwijl je de zaal betreedt, besef je langzaam dat jij zelf de muziek bepaalt. Alle interacties die er ontstaan, tussen objecten of personen, triggeren iets in de muziek die wij spelen."

 

"Op deze manier de ruimte ontdekkend, besef je wat de mogelijkheden zijn. Ben ik dirigent, danser of visual artist? Of toch slechts toeschouwer? Binnen een tijdsbestek van tussen de 5-10 minuten ontstaat steeds weer een unieke compositie, op maat gemaakt door jezelf, met een beetje van ons. Het publiek is zelf componist, al het ware de input voor onze software."

But What About is een jong, internationaal ensemble dat zich richt op het onderzoeken en uitbreiden van nieuwe horizons en grenzen. We vinden persoonlijk contact heel belangrijk: we willen op een eerlijke en open manier met elkaar en de wereld communiceren, en zo de wereld aangenamer en begrijpelijker maken. Net zoals iedereen zijn we daarvoor op zoek naar het juiste gereedschap, we zijn ervan overtuigd dat we dat met elkaar kunnen vinden. Vanwege onze ongebruikelijke instrumentatie, (klarinetten, (contra)bas en accordeon), zijn er niet veel stukken die we meteen op ons repertoire kunnen zetten, maar dat zorgt ervoor dat we met een frisse blik naar ons programma, de stukken daarin, en de locatie van het concert kunnen kijken. We werken dan ook geregeld met “processed sound”, gastspelers, componisten en arrangeren zelf ook stukken voor onze bezetting. But What About is opgericht in aanloop naar de Grote Kamermuziekprijs 2016, die we toen hebben gewonnen. Met de mogelijkheden die daaruit voortkwamen zijn we verder gaan werken en hebben sindsdien concerten gegeven in zo divers als De Doelen, de duinen, Kapelconcerten Goirle, een beach hostel tijdens Festival Classique, TivoliVredenburg, Gaudeamus, Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag, en een wijnproeverij tijdens de NJO Muziekzomer.
 

 

Wilco Oomkes  begon, geinspireerd door wereldmuziek, op zijn 7de met het spelen van accordeon. Na het halen van zijn bachelor klassiek accordeon met minors in jazz en educatie, ging hij door met zijn master aan het koninklijk conservatorium te den haag waar hij in 2019 cum laude afstudeerde met de speciale onderscheidingen "ondernemen" en "artistiek en divers muzikantschap". In elk project wat hij doet zoekt hij voor diversiteit en flexibiliteit in muziek, de dingen die hij het belangrijkst vindt. Hij werkt als een freelance accordeonist, arrangeur/componist en studio muzikant die ook lesgeeft. Hij is op het podium vaak te vinden met theaterproducties, op klassieke podia, met zijn ensemble ButWhatAbout en zijn balkanband OT AZOJ.Ondanks dat Wilco compleet van nederlandse afkomst is, vindt hij het fijner om te lopen dan om te fietsen. Hij doet bijvoorbeeld zijn boodschappen altijd lopend, niet op de fiets.

Vincent Martig studeerde in 2016 af met een 9 met twee onderscheidingen, bij Pierre Woudenberg aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij is in verschillende ensembles actief, waaronder But What About (hedendaagse muziek, winnaar Grote Kamermuziekprijs 2016), Ongestreken (vernieuwend klassiek) en Catchpenny Ensemble. Maar Vincent is een muzikale duizendpoot: naast zijn klarinetten (bes, a, bas, es en c) is hij op verschillende gebieden binnen de muziek actief. Als improvisator (met de Dutch Impro Academy 2015 en But What About), dirigent/repetitor (van eigen composities tot musicals), componist, arrangeur (voor onder andere zijn eigen ensembles), klarinetdocent; en ook achter de schermen is hij actief bij zowel het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en Wonderfeel. Vincent remplaçeerde bij verschillende professionele orkesten, onder andere Asko|Schönberg, Residentie Orkest en de KMKJWF. Hoewel zijn focus ligt bij de klassieke muziek en al haar aspecten, laat hij zich graag beïnvloeden door klezmer en jazz. Zijn set Wurlitzerklarinetten (bes en a) is mede mogelijk gemaakt door het PBC en SEM.

Julián Sarmiento is in Bogotá, Colombia geboren. Hij studeerde contrabas aan Het Javeriana University in Bogotá. In 2012 verhuisde hij naar Nederland, waar hij zijn masterdiploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij studeerde bij Jean-Paul Everts. Tegelijkertijd werd hij academist in het Residentie Orkest in Den Haag. Julián speelt regelmatig bij Het Ballet Orkest in Amsterdam. Hij is uitgenodigd om te spelen met beroemde ensembles zoals Insomnio en Asko Schoenberg. Sinds 2016 is hij lid en oprichter van het ensemble "But What About". Met BWA trad hij op in zeer belangrijke festivals zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, Wonderfeel, en de Gaudeamus Muziekweek in Utrecht. Julián is erg geïnteresseerd in de artistieke verbinding met verschillende gemeenschappen en levensverhalen.

logo-cultuurmakers-fonds.png
SEM.png
Akoesticum.jpg
KFH Staand RGB_groot.jpg
bottom of page